Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΟΥ!

“Κάποτε υπήρχαν οι γειτονιές. Οι κάτοικοι έπαιζαν, συναντιόνταν, διασκέδαζαν, γλένταγαν, αγαπιόνταν. Ήρθαν οι καφετέριες, τα κλάμπ, η τηλεόραση. Σήμερα έχουμε κρίση και ακρίβεια και κλεινόμαστε όλο και περισσότερο στα σπίτια μας. Όλα μοιάζουν να οδηγούν σε αδιέξοδο. Για μας όμως αδιέξοδο είναι ο δρόμος που οδηγεί στη μοναξιά. Εμείς λέμε πως όλα πρέπει να γίνουν αλλιώς, να γίνουν ξανά συλλογικά.

Δεν αναπολούμε τους παλιούς κόσμους. Φτιάχνουμε ένα νέο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των κατοίκων του Ζωγράφου. Ένα χώρο ελεύθερο για κάθε πολιτική άποψη και πολιτιστική έκφραση. Ένα χώρο όπου θα βρίσκονται και θα δημιουργούν εργαζόμενοι  και άνεργοι, μετανάστες, γονεις, καθητές και φοιτητές. Πιστεύουμε πως δε χρειαζόμαστε άλλη μία καφετέρια. Θέλουμε ένα μέρος όπου ο καθένας να έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τα ταλέντα του. Χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουμε γι αυτό. Εδώ και ένα μήνα προσπαθούμε να φτιάξουμε έναν τέτοιο χώρο πολιτισμού. Γλέντια, πάρτυ, παιχνίδια για μικρούς, προβολές, εκδηλώσεις, συζητήσεις, θεατρικό παιχνίδι δίνουν ζωή στο εγκαταλελειμμένο Ίνφο Καφέ. Δυστυχώς όμως ο δήμαρχος έχει άλλη άποψη. Και αυτό επειδή το μόνο που μπορεί να ονειρευτεί είναι ένα “ωραίο ζαχαροπλαστείο” που θα εκμεταλλέυεται κάποιος ιδιώτης. Ίσως το ξανακάνει εκλογικό του κέντρο. Όμως, και ας μην το ξεχνάμε αυτό, στον κόσμο που ζει ο δήμαρχος δε γίνεται τίποτα χωρίς αντάλλαγμα.

Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος πολιτισμού “Γαρδένια”, Ζωγράφου

Γιατί αυτοδιαχειριζόμενος χώρος; 

Για να ανήκει στους κατοίκους. Γιατί είναι ο μόνος τρόπος να είναι ανοιχτός σε συλλόγους, φορείς, ομάδες, σε όλους όσους παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβανουν την υλοποίηση μιας ιδέας.

Εκδηλώσεις

Σάββατο 11/4/09 21.00

Μαθητική συναυλία. Μαθητικά συγκροτήματα παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

Μ.Τετάρτη 15/4/09 21.00

Θεατρική απόδοση: Αίας(4η Διάσταση) του Γιάννη Ρίτσου
Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος, Αίας: Γιώργος Παπαστυλιανός, Λύρα: Τάσος Σταυρακάκης

Έκθεση

6-2/4/09

Σχέδια, κόμιξ, και έργα ζωγραφικής από 4 νέους καλλιτέχνες. Live act aπό τουςκαλλιτέχνες την Τρίτη 7 Απριλίου

Και ακόμα:

Θεατρικό παιχνίδι καθε Παρασκευή στις 19.00

Παιδική δημιουργική απασχόληση από Τετάρτη ως Παρασκευή 18.00-20.00

Μαθήματα υπολογιστών

Εκδηλώσεις και μαθήματα ανευ αντιτίμου.” *

Έχουν προηγηθεί κι άλλες εκδηλώσεις… Συζητήσεις για μετανάστες, συναυλίες, ποδηλατοκαταστάσεις…

Ας προστατέψουμε τη γειτονιά μας…

*Το κείμενο είναι από φυλλάδιο του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου.

2 σχόλια:

Margo είπε...

Όχι μόνο αυτό, πολλά τέτοια πρέπει να γίνουν.. επιτέλους ν' αλλάξει η μίζερη καθημερινότητα.
Καλό απόγευμα!

k είπε...

Ας είναι λοιπόν αυτή η άνοιξη υπέρ των κινητοποιήσεων! εσύ που κάνεις μαγικά, μπορείς να διώξεις αυτά τα συννεφάκια; Καλημέρα γλυκιά Margo!