Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

F for Alex

Γίνεται να ταιριάζουν δυο χρώματα έτσι απλά;
Γίνεται το παιχνίδισμά τους να είναι από την αρχή τόσο ταιριαστό;
Κι εγώ δεν το 'ξερα, μα γίνεται!
Να. Είναι αυτό το κορίτσι.
Εμφανίστηκε μια μέρα μ'ένα πράσινο μπαλόνι στα χέρια και...
είναι από αυτές τις στιγμές που η ύπαρξη της χημείας επιβεβαιώνεται.
Που η αγκαλιά έχει νόημα από νωρίς.
Ξαφνικά μόνο αυτό το κορίτσι καταφέρνει να σε βγάλει από το βάλτο σου και τα σκοτεινά δρομάκια σου. Κρατάει ένα φως δυνατό. Και είναι τόσο ευγενική με αυτό... Το φως ολοένα να μεγαλώνει. Ψάχνει την άκρη του νήματος τόσο συνεσταλμένα... ξετυλίγεται αργά. Χώνεται στα σκοτεινά της σοκάκια και ανακαλύπτει αυτά που είχε κρυμμένα για καιρό. Και αυτό που βγαίνει από μέσα της πιο δυνατό μου μοιάζει. Το χελωνάκι βγαίνει από το καβούκι του και κάτω κρύβει ένα λιοντάρι. Χτενίζω τη χαίτη σου και προχωρώ μαζί σου. Ich bin hier. Verstehst du das?







// photos k

7 σχόλια:

be-bop-a-bike είπε...

Το φως να μεγαλώνει, ώσπου να φωτίσει τα πάντα. Γίνεται; Wir sollen mehr arbeiten... Sein hier <3

κόκκινη κορδέλα είπε...

Πολύ όμορφο το κείμενο σου k κι ακομα ωραιοτερη η σκεψη σου. Αυτη δε η πρόταση εχει τόση ουσία!
''Που η αγκαλιά έχει νόημα από νωρίς''. Την κρατω λοιπόν ως την κορυφωση του κειμένου.
Καλή συνέχεια.

k είπε...

@be-bop-a-bike
αυτο το sein hier... <3

@κόκκινη κορδέλα
αυτό που βρίσκεις το ζουμί σε ότι μου κατέβει στο κεφάλι... :)

κόκκινη κορδέλα στα μαλλια είπε...

@k τωρα δεν ξερω τι εννοεις πισω απο αυτο που λες αλλα αν καταλαβα σωστα υποθετοντας θα σου πω οτι με αυτο μου σου/μου/μας κατεβαίνει στο κεφαλι εχουν ασχοληθεί δημιουργόντας καταπληκτικα συστήματα σκεψης κινηματα σε ολες τις τέχνες, απο τον σουρεαλισμο, υπερεαλισμο, στους νταντα, εννοιολογικους κλπ κλπ κλπ. αυτο δεν σημαινει βεβαια πως η αρλουμπα εχει παντα βαθος και ουσια. εξαρταται παντα από το ποιος την λεει ή την κανει...:-)

k είπε...

εγώ νομίζω πως και η αρλούμπα κάτι κρύβει. κάτι δίνει η δε δίνει (εξίσου σημαντικό) σε όποιον τη λέω/λες/λέει/λέμε! ίσως όχι βάθος και ουσία, αλλά σκέψου να κολυμπούσαμε μονάχα σε βαθειές θάλασσες. εξαντλητικό! ;)

κόκκινη κορδέλα είπε...

η λέξη ''μονάχα'' στο ανθρώπινο είδος προκαλεί το φόβο της μοναξιάς! Ομως k θα διαφωνήσω με αυτη τη θέση της αρλούμπας στην ζωή. Αν υπάρχει ως ποικιλία και σημειο αναφοράς των αξιών τότε ναι κανει σωστα την δουλεια για την οποιαν υπάρχει. Όμως βιωνουμε τα χρόνια που η Αρλούμπα φορά την μάσκα της ευφράδειας...εδώ λοιπόν έχουν χαθεί οι ρόλοι και οι αξίες τους. Προτιμώ να διαλέγω βουτιές στα βαθιά! Αυτό δεν είναι κανόνας για όλους αλλά ο καθένας μας έχει την ελευθερία να επιλέγει την πλευρά του. ''Η Ανάλογη αρλούμπα στο ανάλογο κεφάλι λοιπόν...μα προς θεού ας δώσουμε πια την πρέπουσα σημασία ξανά στο έργο γιατί δώσαμε τόση σημασία στον ''θεατή'' που χάσαμε τα νοήματα''/Από το Άγραφο Βιβλίο:-)

k είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μόνο για την ποικιλία μιλάω κι εγώ. Όχι για την ουσία.
Κρατάω αυτό "ας δώσουμε πια την πρέπουσα σημασία ξανά στο έργο γιατί δώσαμε τόση σημασία στον ''θεατή'' που χάσαμε τα νοήματα".
:)